Jeg fermenterer ramsløk og rester av grønnsaker

Jeg har litt ramsløk i hagen. Plukket noen av bladene og hentet frem grønnsaker fra kjøleskapet som har ligget der ubrukte i lang tid. Fint å redde grønnsakene, og fint å lage nye smaker på fermenteringen.

Jeg skyllet ramsløkbladene, kuttet dem og strødde på litt salt.

Det var på tide å bruke disse grønnsakene som hadde ligget ganske lenge i kjøleskapet. Jeg har tidligere laget mange fermenteringer av rotgrønnsaker, og det blir virkelig godt. Sellerirot, kål, gulrot, hvitløk og ramsløk tror jeg skal bli en fin blanding i dag.

Her har jeg blandet inn havsalt. Jeg pleier å bruke omtrent 2 % salt i forhold til vekten av grønnsakene. Lar det stå en stund, slik at saltet får trukket ut væske fra grønnsakene.

Stapper alt ned på et glass, dekker det hele med et kålblad og setter en glasstyngde på toppen. Alt skal være dekket av væske.

Lær mer i nettkurset mitt! “Superpakken” består av 11 videoer med grundige forklaringer, tips og råd. Du kan se det når du selv ønsker og du kan se det om og om igjen. Klikk HER

Alltid fascinerende å følge med når man har satt grønnsaker til fermentering. I dag, dagen etter at jeg puttet dette på glass, er det allerede tydelig aktivitet, gjæringen er godt i gang og det stiger opp bobler. Da er det bare å la dagene og ukene gå. Jeg gleder meg til jeg skal åpne dette glasset og smake. Alltid noe godt å se frem til når man fermenterer ❤️


Hilsen Bente

Følg meg gjerne på Instagram